Kendinize yer açın

Etrafınızdakilerin hataları ile uğraşmaktan yorgun ve bıkkınsınız.Sabahtan akşama kadar uğraşıyorsunuz , herkes yemeğini bitirip TV karşısına geçiyor , ya da odasına çekiliyor ama siz hala uğraşıyorsunuz.

Birçoğumuzun hatasıdır bu değil mi?
Evde de ,işte de,dostlukta da......Aslında üstümüze vazife olmayan, işbirliği içinde yapılması gereken işleri üstümüze alır , esas yapmamız gerekenlere vakit ayıramaz sonra da başarısız oluruz.
Her durumda “işleri sizden başkasının doğru dürüst yapamayacağını “ düşünüyor olabilirsiniz ama şimdi bir farkındalık edinmiş olmanız gerekiyor.
Paylaşabilirsiniz ve sizin yaptığınız kadar mükemmel olmak zorunda değil.Ben hep şöyle düşünürüm.Ben ölmüş olsam bu işler ne olacak? Hiç!! Yapılabildiği kadar yapılacak ve herkes buna razı olacak çünkü hayatlarında artık herşeyi mükemmel yapmak için kendini paralayan bir aptal olmayacak..Sahi siz şu anda ölseniz yarın bu işleri kim sizin kadar mükemmel yapacak?

Şimdi birlikte yaşadığınız ya da bir şekilde hayatınızın kesiştiği herkesi kapsayacak şu operasyonu hemen hayatınıza geçirmenin yollarını aramaya başlayın.Unutmayın hiç kolay olmayacak ve direnecekler.. Eh bende olsam rahatımı bozmak istemem öyle değil mi?

1. Sizi sıkıntıya sokan onlara temel konuları anlatın ve iş bölümü yapın

2. İşi üzerlerine atıp kaçmayın,işi yaparken bir süre sessizce izleyin,sorabilecekleri soru olduğunu dikkate alıp yanlarında kalın ,sonra geri çekilin

3. Kabul ettikleri işi kendi başlarına yapmalarna izin verin,zaman zaman yardım isteyip istemediklerini sorabilirsiniz.

4. Ne zaman işe karışmak istediğinizle ilgili kurallar koyun bunu dışında sizden yardım isteyemeyeceklerini bilsinler

5. Evdeki ya da ailedeki ya da düzene dahil herkes kimin neden sorumlu olduğunu açıkça bilsin

6. Onlara hata yapabilecekleri kadar bir alan tanıyın.Onlardan daha iyi olduğunuzu kanıtlamaya kalkmayın

7. Bu işten kurtulmuş olmanın size getirdiği harika duyguları onlarla paylaşın..

Hiç yorum yok: