Dinlemek bilgiyi arttırır

Wilson Mizner şöyle der:

“İyi bir dinleyici sadece her yerde popüler olmaz,üstelik bir süre sonra herşeyi bilir.”

Başkalarını gerçekten dinlemeye karar verdiğinizde,arkadaşlarınız ve aileniz,işiniz,çalıştığınız kurum ve kendiniz hakkındaki düşünceleriniz müthiş olacaktır.Oysa çoğu insan bu ipucunu yakalayamaz.

Size yeni bir öğrenciye ders veren profesyonel bir bir tenis hocasının hikayesini anlatayım.

Hoca acemi tenisçinin birkaç raket sallayışını izledikten sonra onu durdurup atışını geliştirecek birkaç yol önermek ister. Fakat ne zaman bunu denese,öğrenci sözünü keser,kendi fikri ve çözümünü dayatmaya çalışır..Aradan bir süre geçtikten sonra tenis hocası öneride bulunmayı keser ve oyuncuyu destekler şekilde her atışında başını sallamaya başlar.
Ders bittikten sonra onları izleyen bir kadın hocaya neden o cahil adamın önerilerine uydunuz? diye sorar. Hoca gülümser ve cevap verir.Çünkü sadece yankı satınalmak isteyen birine gerçek yanıt satmaya çalışmanın zaman kaybından başka bir işe yaramadığını çok önceden öğrenmiştim.

Kendinizi tüm yanıtları bildiğinizi sandığınız bir havaya sokmayın.Ne zaman bunu deneseniz kendinizi mutlaka tehlikeye atarsınız..
Kendinizi hem uzman görüp,hem de ilerlemeye ve öğrenmeye devam etmeye çalışmak hemen hemen olanaksızdır.
Daha çok otorite kazanmaya başlayan insanların ortak problemi başkalarını,özellikle bilgi aldıkları insanları daha az dinlemeleridir ve öğrenen büyük insanların hepsi iyi dinleyicilerdir..

Etrafınızdakileri önemsediğinizi belli edin..

Hiç yorum yok: