Herkesin isteği " mutlu olmak.."

Kime sorsam daha mutlu,daha başarılı,daha zengin,daha.... olmak istiyor.. Danışanlarımın en büyük eksiklikleri bulundukları durumu tam olarak değerlendirememeleri,..Hep bir eksiklik duygusu, hep bir yerlere varma,hep bir hedefe koşma peşindeler.. Amaç ise aynı.. "mutlu olmak ". Ne istiyorsun diyorum , daha mutlu olmak , daha başarılı olmak istiyorum diyorlar..

Mutluluk ve tatmin sürekli biryerlere koşmaktan çok , bugün bulunduğunuz yeri iyi değerlendirmekten de geçiyor. Eskiler " marifet iltifata tabi dir " derler.Oysa son yıllarda kimse kimseyi beğenmez ,herkes herkesi eksik bulur oldu.Etrafımızdaki insanları yeteri kadar onaylamıyoruz. Bulundukları yer , o güne gelene kadar başetmek zorunda kaldıkları şartları dikkate almıyoruz.Söylemlerimiz hep eksiklik üzerine..İki lafın sonu hep birisi ve onun güçsüz yönleri üzerine..

Milyonlarca insanın , hepimizin farkında olmadan yaydığı  bu negatif enerji ,herkesi , hepimizi  sürekli yeni bir hedef belirleme , sürekli biryerlere koşma, sürekli kendini yenileme,yeniden yaratma ve bunun sonunda mutlu olabileceğimiz yanılgısına düşürüyor.

Biraz sakinleşmekte fayda var bence.Resimdeki ağaçlara bakın!

Yıllardır aynı yerde duruyorlar." Daha aydınlık,daha güneşli ya da daha nemli yerlere dikin beni " diye bağırmıyorlar..Yer değiştiremediği için büyümekten,dallarını , köklerini her yana genişletmekten vazgeçmemişler..Hiç yer değiştirmemelerine rağmen ne kadar güçlü ve muhteşem görünüyorlar öyle değil mi ?

Yeni yılda yeni hedeflerinizin listelerini yaparken ,  bugününüzün mimarı olan ," bugüne gelene kadar başardıklarınızı " da listelemeyi ve gözönünde biryere asmayı unutmayın olur mu ?

Çünkü sizi bugün ayakta tutan ve yarın ileriye taşıyacak olan , en yakınınızdakilerin önyargıları ya da sizinle ilgili düşünceleri değil , o listede okuyacaklarınızdır..

"Başardıklarınız " sizin kökleriniz,dallarınız,yapraklarınız kısacası gerçeğinizdir..

Başarılarınızı listeleyin ve çantanıza koyun, arada sırada çıkarıp bakın..Onları sakın unutmayın,unutturmalarına izin vermeyin !

Şimdi yeni hedefinize ilerleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: